relaxatie & yoga 3+/6+

YOga en reLAXatie voor kleuters en lagereschoolkinderen. Via yogahoudingen, ademhalingsoefeningen, relaxatie, massage, spelletjes, creatieve verwerkingen ... aangepast aan de leeftijd en de leefwereld van kinderen leren ze zichzelf, hun lichaam en de grenzen ervan kennen.

In kleine groep of individueel mogen ze ontdekken wie ze zijn en welke talenten ze in zich hebben.

Ze leren hoe ze met de prikkels van elke dag kunnen omgaan.

relaxatie & yoga 10+

Be YOu & reLAX.

Yoga, relaxatie, ademhalingsoefeningen, massage, gevoelensbabbel ... voor jongeren van 10 tot 16 jaar.

In elke sessie komen bijna al die elementen aan bod, maar telkens krijgt één element meer aandacht. De jongeren kunnen ook zelf aangeven welk element of thema ze graag (nog) eens willen aanpakken.

Tieners maken op relatief korte tijd heel wat veranderingen door, op fysiek, mentaal, emotioneel en sociaal vlak. Tijdens deze sessies leer je jezelf beter kennen. Je ontdekt trucjes, technieken die kunnen helpen om beter met die veranderingen om te gaan, om te ontspannen, om je beter te concentreren, om te leren aanvaarden en loslaten ...

Blijf dicht bij jezelf. Durf te dromen. Groei en geniet.

individuele relaxatie(massage)

Sommige baby's, kinderen en jongeren hebben moeite om de vele prikkels van elke dag te verwerken (overprikkeling). Anderen hebben net nood aan extra prikkels (onderprikkeling). Dat kunnen we o.a. aanpakken met een massage en/of ontspanningsoefeningen op maat van de baby, het kind of de jongere.
Samen bespreken we eerst de noden en bekijken we welke technieken het best bij de baby, het kind, de jongere en de situatie passen.

Massagetechnieken: diepe drukmassage, strijkmassage, handmassage, voetmassage ... (Kan ook over de kleren heen.)
Ontspanningstechnieken: ademhalingsoefeningen, visualiseren ...

1 sessie = ongeveer 30 minuten

Deze massage is heel erg geschikt voor kinderen met een autismespectrumstoornis.

baby&ouder-yoga

Baby-yoga wisselt yogaoefeningen af met massage, liedjes en ontspanningsoefeningen. Er is aandacht voor de baby, maar ook voor de ouder. Versterk jullie band en geniet!

Als je baby slaapt tijdens de sessie, kun je oefenen met een pop en thuis de oefeningen herhalen met je baby. Heeft je baby honger, dan kun je rustig voeden. We doen alles in jullie nieuwe tempo.

Tijdens elke sessie komt er een kort thema aan bod: huilbaby’s, vertroeteltips, babytaal … of een onderwerp dat de ouders zelf aanbrengen.